Wellness

A fürdőzők bőrkeményedéseit, elhalt hámrétegeit rágcsáló (igazából csak szívogató)halak sokkal kíméletesebbek, mint más durvább mechanikus vagy vegyszeres beavatkozások. Egy megfelelően tervezett Garra Rufa kúra eltűnteti a bőrkeményedéseket és frissíti a bőrt is. A 30-60 perces láb vagy testfürdők remek relaxáló hatásúak és a halak mikromasszázsa kényeztet minket a víz alatt.

Gyógymód

Azon túl, hogy a SPA-k kedvelt szolgáltatása a Garra Rufa kezelés és mint wellness élmény rendkívül élvezetes, ennél sokkal hatékonyabb célra is használhatjuk. A bőr csipegetése közben a halak egy különleges enzimet választanak ki, ami a sömörös (pl.: pikkelysömör) bőrön lévő sejtek DNS replikációját csökkenti és ez által segíti a bőr regenerálódását. Ez az enzim a dithranol, ami több gyógykészítményben is megtalálható.

Ápolás

A fürdőzők bőrkeményedéseit, elhalt hámrétegeit rágcsáló (igazából csak szívogató) halak sokkal kíméletesebben ápolnak, mint más durvább mechanikus vagy vegyszeres beavatkozások. Egy megfelelően tervezett Garra Rufa kúra eltűnteti a bőrkeményedéseket és frissíti a bőrt. Bár a halpedikűr nem egyenértékű egy hagyományos pedikűrös szolgáltatással, mégis kiváló teljesítményt lehet vele elérni, főleg ha kúraszerűen alkalmazzuk.Ez a kezelés egyáltalán nem fájdalmas, a halaknak nincs foguk. A kezelést finom bajszuk segítségével végzik. Fontos tudni, hogy a Garra rufa halak soha nem eszik, de még meg sem érintik az egészséges bőrt.

Az Ichthyo-terápia a görög „Ichthys” szóból származik, mely halat jelent, és a kezeléskor való friss víz illetve vízi élőlények – mint például a Garra Rufa halakra, mint a bőr állapotát javító gyógyítók - használatára utal. A Ichthyo-terápiáról bebizonyosodott, hogy hatékony eredményeket lehet elérni különböző bőrbetegségekben, mint például pikkelysömörben, ekcémában, száraz bőrben vagy tyúkszemben szenvedő pácienseknél, ezenkívül felfrissítik a bőrt.

A kezelés nem alkalmazható nyílt sebeknél, gombás fertőzésnél illetve szemölcsnél, mivel mindegyik betegség ragályos lehet, és nem felel meg a biztonsági és higiéniai előírásoknak. Ön akkor is kaphat kezelést ha körmén körömlakk van, amennyiben a lakk minimum 48 órával a kezelés előtt került fel. Tökéletesen biztonságos gyermekek számára is, 12 év alatt viszont kötelező a szülői felügyelet!